Den hellige gral

By | marts 4, 2020

Den hellige gral refererer indenfor samlerverden til den ene, uopnåelige del, som vil fuldende din samling. At finde denne gral kan sammenlignes med at vinde i lotto.

Sæt dit budget på forhånd

Ofte vil dit budget være yderst fleksibelt, når det kommer til din gral. Det er dog alligevel vigtigt, at du sætter budgettet på forhånd, selvom din umiddelbart tænker ”for enhver pris”. Tænk over hvad du regner med din gral vil koste. Undersøg eventuelt hvad den er gået til de seneste par gange den har været udbudt til salg, hvis den slags information er tilgængelig.

Når du har en pris at gå ud fra, så tilføj 10-15% til prisen og overvej om du stadig vil give den pris. Når du begynder at tænke, at til den pris vil det komme an på standen af din gral eller lignende, så er du i nærheden af din smertegrænse. Tilføj en lille smule ekstra til det du tror er din smertegrænse, for ofte vil vi gerne strække os lige lidt længere, når først gralen er der.

Lad andre jage for dig

Der er faktisk en del services, hvor du kan få professionelle til at hjælpe dig med jagten, og som også vil købe din gral på dine vegne, hvis du giver dem autoritet til dette. Alternativt skal du selv i gang, med søgeagenter hos DBA, QXL og lignende steder, eller jævnligt oprette købsannoncer på relevante foraer og samlergrupper.

Sæt familie og venner på udkig også, du vil være overrasket over hvor villige folk er til at hjælpe dig med at finde dit allerhelligste.

Vær klar til at slå til

Læg penge til side på en opsparing specifikt forbeholdt din gral. Du bestemmer selv hvor meget hver måned. Du kan også prøve at estimere hvor meget du skal lægge til side hver måned ved at tage det beløb du vil spare op og dividere med det antal måneder du bruge på at spare sammen.

Er gralen der hurtigere end du havde regnet med, så har sms lån hurtig udbetaling, så du ikke går glip af din hellige gral. God jagt.